Ne maradjon le programjainkról!
Ne maradjon le
programjainkról!
Új esemény létrehozása

Magyarfalutól Jávárdi -patakáig

Váradi Levente fotókiállítása

2019. augusztus 7.
18:00
program kezdete
2019. augusztus 26.
22:00
program vége
Helyszín: Lehel Film-Színház      térkép
Főszervező: Góg Zoltán
Programfelelős: A főszervezővel azonos

Szent Lámpások Program, Magyarfalutól - Jávárdi-patakáig

Váradi Levente fotókiállítása

Megnyitó: 2019. augusztus 7. szerda 18.00, Lehel Film-Színház (Jászberény, Fürdő u. 3, 5100)

 

A kiállítást megnyitja: Kocsán László a Szent Lámpások Program főmentora, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes alapító-művészeti vezetője, többszörösen kitüntettett táncművész, költő, és koreográfus

 

"A Szent Lámpások program keretében interjúsorozatok, úti beszámolók és a fotográfia eszköztárának segítségével kerülnek bemutatásra a Kárpát-medence, és az azon túl élő szórványmagyarság hagyományos paraszti kultúrájának megőrzése érdekében tett erőfeszítései. 

A Szent Lámpások azok a magyarországi és határon túl élő kiemelkedő egyéniségek (pedagógusok, hagyományőrzők, adatközlők és művészek), akik segítik a helyi együttesek/közösségek/csoportok/szórványközösségek értékőrző munkáját, a helyi folklórkincsre épülő, gyermekeknek is szóló pedagógiai programjukkal. 

A Program hosszútávon, több éves munkafolyamatban mutatja be a Kárpát-medence népművészetét, szokásait, mindennapi életét, zenés-táncos hagyományait s azok megélését a mindennapokban, dokumentarista fotográfiákon keresztül. 

A Szent Lámpások Program anyagát résztvevő megfigyelőként 2017-óta szisztematikusan készítem, így hozva minél közelebb a bensőséges viszonyok és kapcsolatok szövevényes pillanatait a külső szemlélő számára. 

A programmal nem kisebb célt tűztem ki, mint a fotográfia eszköztárával szemléltetni a magyar népi kultúra és nyelv élni akarását, egyéni megélését. A fotográfiák nem törekednek adott események teljes bemutatására, felszínes dokumentálására, hanem a hosszú idő után felbukkanó mélyebb jelenségek, a személyek, az adatközlők felkutatás és bemutatása."

Váradi Levente

 

A kiállítás 2019. augusztus 7-től augusztus 26-ig, naponta 15.00 és 22.00 óra között díjtalanul megtekinthető a Lehel Film-Színház galériájában.

A kiállítás a Csángó Fesztivál és a Jászkerület Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.

Tudományos ismterj. előadás

Hasznos e valamire a csilagászat?

dr. Frey Sándor előadása a könyvtárban

2019. november 22. Péntek 18:00
Egyéb

Interaktív HANGműhely - Szilágyi Rudolffal

Hamgkollázsok

2019. november 23. Szombat 16:00
Könnyűzenei koncert

Klubkoncert

Cry Free - Deep Puple's Favourite Tribute

2019. november 23. Szombat 21:00
2019. november 23. szombat 21.00 Klubkoncert CRY FREE Deep Purple's Favourite Tribute Band Helyszín: Lehel Film-Színház, Jászberény (Fürdő u. 3.) Belépő: Elővételben 1500 Ft, Helyszínen 2000 Ft   A Cry Free,...
© 2014-2017 JBP Software : Taczman Dávid Tadasys
Design : Berecz Viktor