Ne maradjon le programjainkról!
Ne maradjon le
programjainkról!
Új esemény létrehozása

Jumping Matt and his Combo koncert

Klubkoncert sorozat a Lehel Film-Színházban

JM&hC

love is fake

real good man

2020. július 17.
21:30
program kezdete
2020. július 17.
23:45
program vége
Helyszín: Lehel Film-Színház      térkép
Főszervező: Góg Zoltán
Programfelelős: Balogh Fáni
Jegyárak elővételben:
Teljes árú: 1500 Ft

2020. július 17. péntek 21:30

Klubkoncert

Jumping Matt and his Combo

Helyszín: Lehel Film-Színház, Jászberény

Jegyár: Elővételben 1500 Ft, Helyszínen 2000 Ft

 

Elővételes jegyek július 2-től személyesen a Lehel Film-Színházban (Jászberény, Fürdő u. 3.) és a Városi Könyvtárban (Jászberény, Bercsényi út 1.) kaphatók, illetve online is vásárolhatók.

 

“JUMPING MATT & HIS COMBO”

Pribojszki Mátyás (“Jumping Matt”) – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, aki szólóban, valamint különböző formációival, már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban turnézott, koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel.

A “JUMPING MATT & HIS COMBO” zenekar egyedi zenei stílusa nehezen szorítható szűk műfaji keretek közé, de alapvetően vidám, hangulatos, pozitív ún. “west coast jump”, improvizációkkal teli igényes, minőségi élőzene, blues, swing, boogie-woogie, valamint rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

Pribojszki Mátyás több, mint 25 éve (!) van jelen a hazai és nemzetközi zenei színtéren. Alkot, különböző kiadványokat készít (cd, dvd, könyv, videóklip), rendezvényeket szervez és természetesen rendszeresen koncertezik.

Az elmúlt két és fél évtizedben a különböző formációival 14 saját nagylemezt és 1 dvd-t jelentetett meg, 6 hivatalos videóklipet készített.

Rövid visszatekintés: a 2007-ben megjelent “How many more?” c. nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg az egyik legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak, ahová 2020. nyarán ismételt felkérést kapott.

Rendszeresen turnézik különböző formációival, meghívott fellépője több nagy hazai és nemzetközi fesztiválnak Németországban, Finnországban, Ausztriában, Olaszországban, Írországban és a Benelux Államokban, valamint 2014. őszén Pribojszki Mátyás, a korábbi Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként, Nemes Zoltánnal (Mr. Jambalaya) együtt, közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államaban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel a műfaj őshazájában.

A csapat korábbi nevén - Pribojszki Mátyás Band - több alkalommal volt meghívott vendég-, illetve előzenekar nemzetközi fesztiválokon, így fellépett az egykori Rolling Stones tag “Bill Wyman and the Rhythm Kings”, a “Vaya Con Dios”, legutóbb pedig a legendás világsztár “Sir Tom Jones” előtt! Az előzenekari fellépés olyan sikeres volt és annyira tetszett Tom Jones-nak valamint zenekarának, hogy a világsztár felhívta (!) Pribojszki Mátyást egy közös örömzenélésre is!

Legutóbbi “Dressed up” c. lemezükkel ismét sikerült a nemzetközi zenei sajtó figyelmét felkelteni, több interjú felkérés érkezett Blues Blast Magazine (USA), Blues Juntion Productions (USA), Roots Music Report (USA), Blues Matters (UK), Bluesnews Magazine (DE, FI, NL, NO), Rootstime (BE), Bluesharpinfo (B/NL) valamint rengeteg pozitív lemezkritika látott napvilágot európai és amerikai szaklapokban egyaránt. A zenekar számait több európai és amerikai rádió játsza rendszeresen.

 

A csapat felállása:

Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének)
Szász Ferenc (gitár)
Molnár Dániel (dob)
Csizmadia László (basszusgitár)

 

Eddig megjelent kiadványok:

Jumping Matt & His Combo – Dressed up (cd) 2018.

Jumping Matt & His Combo – My stories (cd) 2016.

Grunting Pigs – Grunt away (cd) 2016.

Pribojszki Mátyás Band – Treat (cd) 2013.

Pribojszki Mátyás Band – Boogie on the ship (cd) 2010.

Ripoff Raskolnikov & Matyas Pribojszki – Room for two (cd) 2009.

Pribojszki Mátyás Band – How many more? (cd) 2007.

Pribojszki Mátyás Band – Live in Budapest at the A38 (dvd) 2006.

Pribojszki Mátyás Band – Flavours (cd) 2004.

Blues Fools – All these, Oldies (cd) 2003.

Blues Fools – On the move (cd) 2000.

Matthis – Boldog Karácsonyt! (cd)1999.

Blues Fools – Fools in the blues (cassette / cd)1998.

Blues Fools – FoolStory (cassette) 1996.

Játszóház, kézműves foglalkozás
Tudományos ismterj. előadás

Kötve hiszem!

Élet-Igen Klub

2021. július 29. Csütörtök 18:00
© 2014-2017 JBP Software : Taczman Dávid Tadasys
Design : Berecz Viktor